מטרתו של הסכם גירושין הוא לאפשר לבני זוג להיפרד בצורה מסודרת ומתוך הסכמה הדדית. על מנת לאפשר זאת, על בני הזוג להגיע להסכמה בדבר תנאי הפרידה שלהם, ואז להביאו אל בית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני כדי לקבל מהם אישור הסכם גירושין.

הסכם גירושין מאחד בחובו את כל הנושאים שבני הזוג המחליטים להיפרד צריכים לסכם ביניהם. הסכם טוב, הוא הסכם שחוסך לבני הזוג קונפליקטים חוזרים ונישנים ומיתר את הצורך לפנות לבית משפט חדשות לבקרים בשל אי הסכמות. ההסכם אמור לעמוד בתוקפו לאורך שנים ולתת מענה לדילמות שמתעוררות סביב מעגל החיים, צרכי הילדים המשתנים ונסיבות שונות.

הסכם גירושין ראוי אמור לכלול ארבעה תחומים עיקריים:
הגירושין עצמם
משמורת הילדים כולל הסדרי הראייה והביקורים.
מזונות הילדים והמדור
חלוקת הרכוש המשותף

הגירושין
בחלק זה של ההסכם מתייחסים לאקט הגירושין עצמו אשר אצל יהודים מתקיים בבית הדין הרבני. גם זוגות שנישאו בנישואים אזרחיים צריכים לעבור תהליך זה. על הסכם גירושין לכלול את הסכמת שני הצדדים להיפרד בהסכמה ומתוך רצון חופשי, כאשר הגבר מצהיר כי הוא מוכן לתת לאישה גט, והאישה מצהירה כי היא מוכנה לקבל את גיטה מבעלה.

מזונות ילדים
על פי החוק בישראל, האב הוא החייב במזונות ילדיו. גובה המזונות יקבע לפי כושר ההשתכרות של האב ורמת החיים אליה הורגלה המשפחה, מתוך רצון להמשיך להעניק לילדים את אותה רמת חיים אליה הורגלו. בכל מקרה, קיים סכום מינימלי (בסביבות 1,350 ₪ לילד) שלא נהוג לפסוק פחות ממנו. לסכום זה יש להוסיף הוצאות ספציפיות של הילדים, כמו חוגים או מוסדות חינוך. בנוסף על האב להשתתף בחלקם של הילדים בהוצאות על שכר הדירה ובהוצאות החזקת הבית (מים, חשמל, טלפון, ארנונה, גז וכו') כאשר חלקו בהוצאות אלו נקבע לפי מספר הילדים המתגוררים בבית. ילד אחד – חלקו שליש. שני ילדים – 40%. שלושה ילדים – 50%.

בדרך כלל האב מחויב בתשלום מזונות לא רק עד גיל 18 אלא גם בתקופת השירות הצבאי. חיילים בשירות חובה זכאים למזונות בשיעור שליש מהסכום שקיבלו עד גיל 18.
כמו כן יש לקחת בחשבון הוצאות עתידיות כמו טיפול שיניים, טיפול פסיכולוגי או קייטנות קיץ.

ובנוסף יש להצמיד את המזונות למדד המחירים לצרכן כאשר החישוב מתבצע אחת לשלושה חודשים.

משמורת ילדים
חלק חשוב ביותר בהסכם הגירושין נוגע לשאלת משמורת הילדים.

כאן צריך להחליט אם הילדים יגורו עם אחד ההורים ולהורה השני יהיו זכויות ביקור (סדרי ראיה) או שבוחרים במשמורת משותפת. אם בוחרים במשמורת משותפת, צריך להתארגן למגורים בקרבת מקום אחד לשני .

במידה ולא בוחרים לגור בקרבת מקום, חשוב להגדיר את רדיוס המרחק המקובל כסביר וכן להתייחס לאופציה בה ההורה המשמורן מעונין להגר למדינה אחרת. בכל מקרה חשוב להגדיר במדויק ימים ושעות ביקור, כולל סידורים מיוחדים בחגים או בחופש הגדול, מה שיחסוך כעסים וסכסוכים והמובישים להגשת תביעות הדדיות בבית משפט.

חלוקת הרכוש המשותף
אין לחתום על הסכם חלוקת הרכוש המשותף מבלי שכל צד יודע את היקף הנכסים המצויים בידי הצד שכנגד, שכן אם כבר חתמתם על ההסכם ורק אח"כ תגלו שישנם עוד כספים אותם לא זכרתם לציין בהסכם, הרי שיקשה לכם מאוד לתבוע אותם מחדש.

יש להוסיף בכל הסכם גם סעיף ויתור על תביעות עתידיות, על מנת להקנות להסכם סופיות. סעיף זה אמור להקנות הגנה לבני הזוג (האחד כלפי השני), גם מתביעות עתידיות מטעם הילדים "הקטינים" (באמצעות אפוטרופוסם), שאינם לכאורה צד להסכם הגירושין.

לעיתים נהוג להעזר בחו"ד של אקטואר או רו"ח על מנת לעשות איזון משאבים ראוי בין בני הזוג לגבי הכספים הרשומים על שם כל אחד מבני הזוג, בעיקר כשמדובר בכספי פנסיה ותגמולים ממקום העבודה.

קבעו היום פגישת ייעוץ ללא התחייבות
שם

אנא הזינו שם
דוא"ל

אנא הזינו כתובת מייל חוקית
טלפון

אנא הזינו מספר טלפון מלא כולל קידומת
קבעו היום פגישת ייעוץ ללא התחייבות
שם

אנא הזינו שם
דוא"ל

אנא הזינו כתובת מייל חוקית
טלפון

אנא הזינו מספר טלפון מלא כולל קידומת